Ny hemsida med xStart blev succé

 

"Vår nya hemsida är attraktiv (utformning, typsnitt m.m.) och upplevs som "luftig" och därmed lättläst/lättanvänd/trevlig att besöka. Vi har redan efter några dagar fått mycket fin feedback från besökare, just kring attraktiviteten och läsvänligheten".  Magnus Persson, The Learning Teacher Network.

The Learning Teacher Network är ett globalt närverk som spelar en vikttig roll för utbildningsväsendet runt om i världen. Organisationen vänder sig till alla som arbetar med lärande och utbildning och är en vital mötesplats och arrangör av internationella konferenser, seminarium och kurser samt producent av olika publikationer.

The Learning Teacher Network hade tidigare en skräddarsydd webbplats byggd i Drupal 6. När det blev dags att förnya plattformen vill de göra det på senaste versionen av Drupal (Drupal 7) och även göra hemsidan mobilvänlig med responsiv design.

“Det viktigaste för oss var att få en modern, attraktiv och lättnavigerad hemsida men som också är helt anpassad till full funktionalitet på smartphones och tablets - dvs funktionell på alla befintliga devices. Dessutom, vi har ju såväl en internationell administration som målgrupp, så att kunna ha engelska i både språk på hemsidan som för adminstrationen av hemsidan var en utgångspunkt.” Magnus Persson, The Learning Teacher Network.

Efter att ha övervägt olika alternativ föll valet på xStart. I denna kompletta lösning fanns allt som organisationen behövde, inklusive uppgradering till Drupal 7, responsiv design och koppling till de sociala medier som organisationen använder. The Learning Teacher Network är en innehållsrik webbplats och att man i xStart har möjlighet att skapa menyer i tre nivåer kom väl till pass i detta projekt.

“Vi är mycket nöjda med layouten och möjligheterna att utforma sidorna individuellt och olika efter behov, med texter, foton, videos, länkar, puffar, nyheter osv osv. Drupal har så många enkelt använda, inbyggda möjligheter till skräddarsydd utformning av innehållet.” Magnus Persson, The Learning Teacher Network.

Genom att välja xStart kunde The Learning Teacher Network hålla nere sina kostnader och få budget över för extra timmar så att vi kunde hjälpa dem att föra över den stora mängen material i form av text, foto och video från den gamla till den nya webbplatsen.

“Tack för att ni föreslog denna xStart-lösning för oss och till ett bra pris dessutom. Samarbetet med Cogency har varit utomordentligt. Allt från information om möjligheterna med hemsidan och utbildning till själva konstruktionen av hemsidan har gjorts mycket professionellt och i mycket god och nära dialog med oss som kund. Jag upplever också att Cogency lyssnar mycket väl på våra önskemål och behov. Jag är mycket nöjd med såväl hur processen kring bygget av den nya hemsidan som samarbetet har fungerat”  Magnus Persson, The Learning Teacher Network.

Dela på...